Autor/a: 
REAS Balears

Teniu en les vostres mans un any més la memòria anual de la Xarxa d’Economia Alternativa i Solidària (REAS Balears) de 2012, amb la que volem informar de les activitats desenvolupades i donar resposta al nostre compromís de transparència i de rendiment de comptes davant la societat.

En el 2012 REAS Balears ha comptat amb 11 entitats associades. Conjuntament, aquestes 11 organitzacions han proporcionat 1.805 llocs de feina i 2.503 persones associades i voluntàries i el seu volum econòmic ha estat de 63.297.829,53 €. Es posa de manifest així un any més la contribució de les organitzacions d’economia solidària de les Illes Balears a la creació de riquesa, d’oportunitats laborals i de participació de la societat civil.

Aquesta memòria l’estructuram en base als 5 objectius estratègics que hem treballat:

1. Reivindicar les empreses d’inserció

2. Enfortir l’economia solidària interna i externament

3. Difondre les clàusules socials

4. Potenciar FIARE

5. Continuar vincles amb REAS Red de Redes

Com a REAS Balears hem assumit ser membres de la junta directiva del Tercer Sector Social Illes Balears amb el càrrec de secretària participant a totes les juntes i actes.

Les dificultats que viu el conjunt de la societat també tenen un reflex en les organitzacions socials. Malgrat aquestes dificultats, REAS Balears continua apostant per contribuir a la construcció d’un nou model econòmic en el qual conceptes i pràctiques com Empreses d’Inserció, Responsabilitat Social de les Empreses, Economia Social, Compra Pública Ètica i Banca Ètica, han de jugar un paper fonamental.

La Xarxa d’Economia Alternativa i Solidària (REAS Balears) està integrada a REAS Red de Redes de Economía Solidaria, xarxa de xarxes sectorials i territorials amb presència a 13 comunitats autònomes espanyoles

 www.economiasolidaria.org

Pilar Ponce Rigo

Presidenta de REAS Balears

AdjuntoTamaño
memoria-REAS-Balears-2012.pdf672.45 KB