Lugar de la noticia: 
Palma de Mallorca

Les entitats del Grup de Comerç Just de les Illes Balears fan una crida a la participació als actes del Dia Mundial del Comerç Just

Junts farem que els peixos petits es mengin el gros!

Al món, un 1% de la població mundial posseeix més de la meitat de la riquesa global, mentre el 80% de la població amb prou feines assoleix el 6%. Les regles internacionals de comerç  alimenten aquestes desigualtats i són una de les principals causes de pobresa als països del Sud. El comerç just lluita contra aquesta injustícia i desigualtat social i demà fa una crida a la ciutadania a rebel·lar-se contra aquest sistema, en el Dia Mundial del Comerç Just.

Palma, durant tot el matí, a la Plaça de l’Olivar, S’Altra Senalla, Fundació Deixalles, Oxfam Intermon, Fundación Vicente Ferrer i Càritas instal·laran parades informatives i de venda de productes de comerç just, i un bar amb els seus productes. La ludoteca de jardí permetrà a petits (i grans) gaudir amb els seus jocs de materials naturals i retrobar-se amb el joc, des de l'exploració i des de l'experimentació. Hi haurà un taller de xapes, es confeccionarà un mural gegant a partir de petits peixos que poden arribar a menjar-se el gros i a les 12h, el grup Clau de Sol posarà música a la jornada i llegirà el manifest del Dia Mundial del Comerç Just. Està prevista l’assistència de la Consellera de Serveis Socials i Cooperació i del Conseller de Treball del Govern de les Illes Balears.

A la biblioteca de Porreres, a les 11 h, Víctor Uwagba i Shikamoo presentaran Afrika Yetu, un recull de contes que mostren la tradició oral africana de contar històries i educar en valors, fent-nos veure la importància de la solidaritat, la convivència, el respecte i un medi ambient ben cuidat, principis que també defensa el comerç just. 

A la plaça d’Orient d’Inca, també el matí, els personatges d’Star Wars s’uniran a les demandes del Comerç Just. Finestra al Sud oferirà degustacions i una parada de productes de comerç just i es convidarà tots els assistents a penjar a les xarxes la seva imatge amb el peix petit que es rebel·la contra el gros.

Manacor, el Casal de la Pau convertirà el carrer Bosch i el pati de la Torre del Palau en una cafeteria de comerç just, on a més de poder n tastar els productes de comerç just (cefè, infusions, batut de cacau, sucs, cerveses) i la rebosteria amb ingredients de comerç just elaborada pels voluntaris i amics de l’associació, es podrà gaudir de la música del grup RED i participar en el muntatge de l’aparador dedicat al Dia Mundial del Comerç Just.

A les Balears, gràcies al suport de la Direcció General de Cooperació de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació de les Illes Balears,  hi ha actes de celebració al llarg de tot el mes,  (http://www.caib.es/pidip/annexes/2017/5/10/2151540.pdf) però  demà dissabte 13, Dia Mundial del Comerç Just, totes les entitats seran al carrer per cridar #SomRebelsAmbCausa i #SomComerçJust.