NUESTRA ACTIVIDAD
Sector: 
Agroecología
Misión: 

Slow Food treballa perquè el nostre patrimoni agroalimentari retorni als nostres paisatges, als nostres mercats i a la nostra taula.

Actividad: 

Slow Food Illes Balears és una associació sense ànim de lucre, independent i sense inclinació política. Està configurada per un grup heterogeni de persones de diferents competències amb una estreta vinculació amb l'aliment: productors artesans, agricultors, pescadors, forners, agrònoms, científics, cuiners, creatius, educadors, periodistes, documentalistes… Tots ells amb un denominador comú: són consumidors responsables.

L'associació es va formar al desembre de 2007, com a moviment local creat a partir de les premisses de l'organització internacional. Està fortament vinculada a les comunitats productores d'aliment, és a dir, connecta i uneix a camperols, pescadors, ramaders, forners i petits artesans amb *gastrónomos, professionals de l'alimentació, cuiners, agrònoms, científics i consumidors responsables, als quals es diem coproductors.

Proposem la 'ecogastronomía' com a mitjà per unir i protegir la cultura gastronòmica local amb l'ecologia de la terra, a través de la producció d'aliments locals, artesans, ecològics i de comerç just: bons, nets i justs. Tot això celebrant el seu sabor i qualitat, promovent la defensa de la biodiversitat agroalimentària local i la preservació del mitjà rural i marí. El productor és el principal protagonista d'una nova gastronomia. Els cuiners exerceixen un paper fonamental: són els intèrprets d'un territori, el qual posen en valor a través de la seva creativitat.

Ámbito: 
Comunidad Autónoma
Dirección y contacto
Persona de contacto: 
Laura Buadas
Correo electrónico: 
info@slowfoodib.org
Provincia: 
Illes Balears
Buenas prácticas