Varios

CÀRITAS LAMENTA QUE ES CULPABILITZI ELS IMMIGRANTS DELS MALS QUE AFECTEN ALS BARRIS

Càritas Mallorca davant alguns esdeveniments i declaracions públiques sobre fets succeïts amb immigrants a Son Gotleu i a la Platja de Palma manifesta el següent: 1.- Càritas Mallorca es dol davant algunes manifestacions expressades als mitjans de comunicació on es culpabilitza al col·lectiu immigrant, en concret l’africà subsaharià, de tots els mals que afecten a […]

1 septiembre 2009
Etiquetas:

Buscador de noticias

  • Filtra por temática

  • Filtra por etiqueta (Ctrl+clic)

  • Filtra por tipo de contenido

  • Filtra por tipo de recurso

  • Orden de los resultados

Càritas Mallorca davant alguns esdeveniments i declaracions públiques sobre fets succeïts amb immigrants a Son Gotleu i a la Platja de Palma manifesta el següent:

1.- Càritas Mallorca es dol davant algunes manifestacions expressades als mitjans de comunicació on es culpabilitza al col·lectiu immigrant, en concret l’africà subsaharià, de tots els mals que afecten a alguns barris de la ciutat de Palma. El fet migratori, tan antic com la primera petjada dels humans sobre la terra, ha de ser tengut com un dret essencial i bàsic que pot contenir, com tot el que és humà, repercussions que dificulten o enriqueixen tota convivència. Quan parlam d’immigració no es pot obviar que aquest fenomen és una sortida justificada d’uns països pobres i explotats en vistes a trobar una millora personal i afavorir el mateix país d’origen.

2.- En aquests moments no es pot deixar de tenir en compte la incidència de la crisi econòmica en molts d’àmbits de relació i que es manifesta en actuacions no sempre afavoridores de la bona convivència ciutadana. Aquesta crisi afecta de manera més virulenta a col·lectius que, com l’immigrant, pateixen necessitats bàsiques i es troben en situació de vulnerabilitat o possible exclusió social. El carrer es pot convertir, doncs, en l’espai on s’explicita el drama de la crisi econòmica i el carrer és responsabilitat de tota la ciutadania i d’una manera especial de les administracions públiques.

3.- Des de fa anys, Càritas Mallorca ha optat per la integració del fet migratori ja que creu que aquest fenomen de sempre pot suposar una demostració positiva de la globalització del moment present: tots som ciutadans del món. L’acollida i l’acompanyament dels immigrants en vistes a una integració dins la nostra societat mallorquina ha estat una prioritat en el treball de Càritas desenvolupat en la majoria de barris de la nostra ciutat i de pobles per tal d’anar fent possible una societat intercultural més plural i més ampla, sense renunciar a la nostra pròpia identitat de poble. De fet el poble de Mallorca, endemés d’haver estat protagonista d’emigració ha experimentat diverses onades d’immigracions i, amb encerts i errors, ha aconseguit la integració de la majoria dels nouvinguts.

4.- La tasca d’acció de base i d’integració social amb els diferents col·lectius ha estat treballada per Càritas amb coordinació amb altres entitats socials per tal de vertebrar dins el barris plataformes d’actuació comuna i complementària. Aquesta tasca, no sempre vistosa i reconeguda, ha estat realitzada des de la convicció de que el treball en xarxa amb l’administració i altres organitzacions socials serà sempre la millor resposta a qualsevol situació de deteriorament de la convivència ciutadana.

5.- Càritas Mallorca vol aportar la seva senzilla però ferma col·laboració amb les diferents administracions públiques, entitats socials, associacions i ciutadania en general per tal d’aconseguir, a pesar de les dificultats del moment present, una millora en la convivència demanant a qualsevol col·lectiu, tant immigrant com nadiu, un esforç de respecte i de responsabilitat en vistes a fer de la ciutat de Palma i de la part forana de Mallorca un espai obert i acollidor, una societat reconeguda i valorada.

Artículos Relacionados

----