Varios

L’éxit de la FESC 2013, un éxit de totes!

184 empreses i entitats inscrites12.000 visitants124 conferenciants i talleristes en 70 xerrades123 voluntàries15 activitats lúdiques2.000 menjars i entrepans servits50.000 piulades15 mitjans de comunicació32.000 ecosols circulant La II Fira d’economia solidària de Catalunya tanca les portes doblant les xifres Les 184 empreses socials expositores han estat visitades per dotze mil persones Dotze mil persones han visitat aquest […]

28 octubre 2013
Etiquetas:

Buscador de noticias

  • Filtra por temática

  • Filtra por etiqueta (Ctrl+clic)

  • Filtra por tipo de contenido

  • Filtra por tipo de recurso

  • Orden de los resultados

NULL
NULL

184 empreses i entitats inscrites
12.000 visitants
124 conferenciants i talleristes en 70 xerrades
123 voluntàries
15 activitats lúdiques
2.000 menjars i entrepans servits
50.000 piulades
15 mitjans de comunicació
32.000 ecosols circulant

La II Fira d’economia solidària de Catalunya tanca les portes doblant les xifres

Les 184 empreses socials expositores han estat visitades per dotze mil persones

Dotze mil persones han visitat aquest cap de setmana la II Fira d’Economia Solidària de Catalunya que ha funcionat íntegrament amb 37.000 ecosols per la compra-venda de productes i serveis, 123 voluntaris i on s’han celebrat més de 200 xerrades, tallers i ponències en els 1500 m2 de la Fabra i Coats, el recinte fabril de Sant Andreu, a Barcelona i ha demostrat que l’economia està al servei de les persones.

L’èxit rotund de la fira es fruit de l’alta sensibilitat ciutadana envers l’economia solidària ja que la crisi ha fet plantejar-se on s’inverteixen els diners i quina mena de societat es crea i s’abona amb el consum propi. A més l’increment d’experiències i projectes dins l’economia solidària i la proliferació de monedes alternatives -la fira ha funcionat íntegrament amb ecosols- han estat els ingredients de tant d’interès per part dels ciutadans, d’organitzacions i de mitjans de comunicació i xarxes socials, entre les que destaca les 50.000 piulades fetes pels propis visitants dels continguts de la fira.

La mostra d’empreses socials s’ha estructurat en eixos temàtics que són necessitats vitals per a demostrar que totes elles poden ser cobertes des d’un altre model econòmic: habitar, vestir-nos, alimentar-nos, reculturitzar-nos, educar-nos, comunicar-nos, cuidar-nos, divertir-nos, finançar-nos èticament i serveis a empreses. 184 empreses són l’exemple de consum responsable existent per a tots els ciutadans i a l’abast de tothom.

Els continguts de la fira han estat molt amplis i han abraçat temàtiques tan diverses com alternatives a la crisi capitalista, comercialització justa, moviments ciutadans, moneda social i alternativa, consum responsable, cooperativització del periodisme, ecologisme, reciclatge, empreneduria social, presentació de nous projectes de l’economia solidària, vestir-se sense esclavitud, els documentals “Draps bruts a la sanitat” i “A margem do Xingú” de Marcos Arruda… i tot amenitzat amb  tallers pel més petits com la construcció d’una ciutat reciclada, un concurs de fotografia, globusflèxia, robòtica educativa, jocs cooperatius, una sortida en bicicleta, pedalextric, circ al carrer, els diables de Sant Andreu i els concerts de Els Pirat’s Sound Sistema i dels Kòdul, la nit d’ahir dissabte.

La fira ha demostat que es pot transformar el món a través del nostre consum diari i que l’economia està al servei de les persones. L’any passat va comptar amb gairebé 7 mil visitants i enguany s’ha assolit la xifra de 12 mil. La suma de nous consumidors i impulsors d’iniciatives socials impulsa noves sortides per la crisi i el capitalisme. A més, es fomenta la intercooperació entre persones i entitats per enfortir el mercat social català.

A la fira de l’any passat es va introduir de forma massiva l’Ecosol com a moneda social alternativa i única forma de pagament al recinte, i així ha estat enguany. En l’edició anterior es van canviar 17 mil euros a ecosols i enguany 37 mil. L’Ecosol ha tornat al format digital després de la fira i garanteix el seu ús al servei de les empreses d’economia social catalana que es troben o que s’hi sumin en un futur a la comunitat.

La XES (Xarxa d’Economia Solidària) és l’entitat organitzadora i impulsora de la fira que promou transformar la societat a través de l’economia. La xarxa és també la impulsora del Balanç Social que permet diagnosticar internament la coherència i els valors democràtics i participatius de l’economia social.

Artículos Relacionados

----