Políticas Públicas

Culminat el procés de constitució de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS) de Catalunya

Un total de 48 municipis han votat els Estatuts i el Pla de Treball de l’Associació en una trobada realitzada a la Biblioteca de Singuerlín-Salvador Cabré on s’ha presentat a tots els assistents el projecte moneda local de la ciutat. A Santa Coloma de Gramenet s’ha culminat el procés de constitució de la Xarxa de […]

7 diciembre 2016

Buscador de noticias

  • Filtra por temática

  • Filtra por etiqueta (Ctrl+clic)

  • Filtra por tipo de contenido

  • Filtra por tipo de recurso

  • Orden de los resultados

Un total de 48 municipis han votat els Estatuts i el Pla de Treball de l’Associació en una trobada realitzada a la Biblioteca de Singuerlín-Salvador Cabré on s’ha presentat a tots els assistents el projecte moneda local de la ciutat.

A Santa Coloma de Gramenet s’ha culminat el procés de constitució de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS) que va néixer a l’octubre de 2015 en la primera Trobada Internacional de Municipalisme i Economia Solidària organitzada per l’Ajuntament de Barcelona.

A l’acte ha assistit l’alcaldessa de la ciutat, Núria Parlon, que juntament amb l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, s’han encarregat de donar la benvinguda als diferents representants polítics i tècnics de les diferents ciutats d’arreu de Catalunya que participen en aquest projecte. En la seva exposició Núria Parlon ha destacat l’experiència de la moneda local digital en l’àmbit colomenc “és una iniciativa que a una ciutat com Santa Coloma que no tenim industria convencional, tracta d’enfortir el nostre teixit comercial i promoure el consum local. Ho fem a través d’un pagament electrònic que busca introduir diners públics en aquesta xarxa de comerços i petites empreses amb l’objectiu de crear bones pràctiques que es poden compartir en el marc de l’economia social i solidària.”

La ponència sobre moneda local que s’ha dut a terme en aquesta Trobada ha permès conèixer l’origen i metodologia del projecte, els seus aspectes jurídics i legals, així com els tecnològics i estratègics amb la participació de diferents experts. Així mateix s’han presentat i votat la darrera versió dels Estatuts i Pla de Treball de l’Associació XMESS i s’han debatut els pressupostos. Els municipis assistents han aprovat per assentiment els Estatuts i el Pla de Treball 2017-2019 de l’associació, que es constituirà definitivament com a tal el proper 29 de març, a Barcelona. Prèviament els municipis adherits a la Xarxa hauran d’aprovar en ple municipal el formar part de l’Associació, els Estatuts així com designar el seu representant municipal dins la mateixa.

Declaracions de la cloenda:

  • Jordi Via (comissionat d’Economia Cooperativa Social, Solidària i Consum de l’Ajuntament de Barcelona):
    “Per a Barcelona, l’Economia Social i Solidària (ESS) és cabdal en la seva política econòmica d’impulsar les economies transformadores. És imprescindible que hi hagi un procés d’interacció mútua dels conjunt de municipis que formen part de la xarxa i dels que en vulguin formar part en el futur. L’ESS no és una manera d’entendre l’economia de de caràcter pal·liatiu i assistencialista, és una altra manera d’entendre l’economia i l’empresa. Necessitem construir un relat conjunt amb tots els actors que formen part de l’ESS”
  • Eduard Navarro (Regidor de Treball i Empresa de l’Ajuntament de Sabadell):
    “Reiterem la voluntat d’impulsar un projecte estratègic per potenciar l’ESS. Comencem una nova etapa il·lusionant, que consisteix a portar a la pràctica el que hem estat debatent fins ara. Es tracta que ens multipliquem i que el 29 de març siguem molts més municipis per assolir els nostres objectius, que són estendre l’ESS per les comarques i els territoris”
  • Carles Escolà (Alcalde de Cerdanyola del Vallès):
    “L’economia social i solidària s’ha treballat des de fora de les institucions, i ara tenim l’oportunitat de treballar-la des de dins per contribuir a canviar el paradigma econòmic”.
  • Esteve Serrano (1er Tinent d’Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet):
    “Hem d’aconseguir que la xarxa recolzi l’aparició i desenvolupament de projectes tractors en l’àmbit de l’economia social i solidària als nostres territoris, com pot ser el de la moneda local, social i complementària que tot just avui us presentàvem”.

Municipis adherits a la Xarxa:

Agència de Desenvolupament del Berguedà, Arbúcies, Arenys de Mar, Argentona, Artés, Badalona, Badia del Vallès, Barcelona, Cabrils, Canet de Mar, Cardedeu, Castellbell i el Vilar, Celrà, Cerdanyola del Vallès, Collbató, Consell Comarcal del Maresme, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, Esparreguera, Girona, La Bisbal d’Empordà, Manlleu, Manresa, Mataró, Mieres, Montornès del Vallès, Navàs, Palafrugell, Palau-Solità i Plegamans, Roquetes, Rubí, Sabadell, Salt, Sant Adrià del Besòs, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Guíxols, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Gramenet, Santa Margarida i els Monjos, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Vallirana, Viladamat, Viladecans, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú i Vilassar de Mar.

Más información: http://mess.cat

Artículos Relacionados

----